Staminee

Het voormalig nationaal houtambachtenmuseum werd omgetoverd tot een gezellig museumcafé - het Staminee. Te midden van levensgrote gebeeldhouwde figuren die het vroegere labeur van onze voorouders-houtbewerkers uitbeelden (schrijnwerker, klompenmaker, wagenmaker, kuiper), kan u genieten van een heerlijk streekbier of vers gerecht uit eigen keuken. Het Staminee is open op zaterdag en zondag vanaf 12:00. Ook tijdens de week kunnen wij u ontvangen na afspraak, hetzij voor een gewoon of geleid bezoek.

BELANGRIJK: 

DINSDAG 15 AUGUSTUS ZIJN WIJ OPEN VANAF 13:00.

Groepsbezoeken onder leiding van een gids zijn mogelijk de hele week na afspraak. Na de rondleiding is er tijd voor een gezellig onderonsje met een drankje of kiest u misschien wel voor onze verzorgde koffie of Breugeltafel die u afsluit met een huisgemaakt dessert? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Bij terrasjesweer is het buiten zalig vertoeven op het heraangelegde terras. Bij regen of koude is het pas echt genieten in het Staminee als de vlammengloed van de houtkachels en het flikkerende kaarslicht de beelden in het Staminee tot leven brengen. Nostalgie, romantiek, kunst en techniek zijn onze sleutelwoorden.

TIP: wij kunnen ook uw gastheer zijn voor diverse feesten en events. Vraag zo ook naar onze interessante formules met o.a. BBQ en een kano- of kajaktocht op de Kleine of Grote Nete !